4 sites en toepassingen om uw Babysitter te vinden

Als je als ouder een moment samen wilt genieten zonder de kinderen, is het soms moeilijk om een oppas te vinden als je geen familielid beschikbaar hebt. Gelukkig zijn er verschillende sites en toepassingen in België die u kunnen helpen

Enfants

Bsit

Download de applicatie gratis en vul uw mobiele telefoonnummer, e-mailadres, adres en de datum in waarop u op zoek bent naar een babysitter en de applicatie biedt u verschillende beschikbare babysitters. Het voordeel van Bsit is dat het de ouders zijn die de prijs bepalen die ze aan de babysitter willen geven en dat je ofwel met een kaart kunt betalen bij het boeken, wat erg handig is, maar je kunt ook contant betalen na de dienst.De andere voordelen van deze site zijn dat gebruikers worden beoordeeld en becommentarieerd door de gemeenschap een beetje zoals Airbnb, waardoor we een directe mening kunnen hebben over deze onbekende babysitters.

Listminut.be

De beroemde service exchange site stelt u in staat om babysitters te selecteren op basis van hun profiel en opmerkingen van de gebruiker. De betaling van de dienst gebeurt online.

De Familieliga

De Familieliga biedt al lange tijd oppasdiensten aan. Er zijn twee formules mogelijk: een gratis formule waarbij je zelf de babysitters kiest volgens de voorgestelde lijst of een betaalde formule waarbij je 5€ aan de competitie betaalt om jezelf te vinden en de babysitter te boeken. Tel dan tussen 6 en 7,5€ per uur om te babysitten. In beide gevallen moet je lid zijn van de familiecompetitie om gebruik te kunnen maken van deze dienst en het lidmaatschap kost 5€ per maand voor het hele gezin.

Het voordeel van de babysitters in de competitie is dat ze worden geselecteerd en een 3-daagse babysit training krijgen voordat ze worden opgenomen in de lijst van beschikbare babysitters….

Baby Free Sitting: als u niet wilt betalen

Dit is een heel andere aanpak die wordt voorgesteld door de nieuwe Belgische website Baby Free Sitting en zoals de naam al doet vermoeden, is deze volledig gratis. Hoe is dat mogelijk? Het principe is eenvoudig: na registratie op de site nodigt u uw vrienden uit om zich te registreren in de Baby Free Sitting community en vraagt u hen om een dienst. Ze accepteren of weigeren in één klik. Alle bewaringsregelingen worden dan rechtstreeks tussen u bepaald.

Het is dus een coöperatieve economie, dus elke keer als je een dienst doet of een persoon sponsort, krijg je punten waarmee je op je beurt een dienst kunt aanvragen. Er wordt dus geen geld uitgewisseld.